Kompressiohiha & -hanska

Sain tiistaina 15.3 vihdoinkin kompressiohihan ja -hanskan käyttöön. Hihaan tottuu nopeasti, mutta hanskaan ei vieläkään, vaikka olen näitä käyttänyt jo melkein 12 päivää. Hihaa ja hanskaa pidetään mielellään koko valveillaoloajan, eli yöksi saa ottaa pois. Fysioterapeuttini sanoi myös, että jos hiha alkaa tuntumaan epämiellyttävältä, niin voin pitää välillä pelkkää hanskaa. Pelkän hihan pitäminen on kuulemma huono idea.

Perjantaina 18.3 oli taas fysioterapiaa, ja nostin silloin Abstralin määrän kahteen tablettiin. Ja kipu hellitti vihdoinkin! Sattuu kyllä edelleen, mutta ei itkuun tai pyörtymiseen asti. Yay! Ja voihan myös olla, että hiha/hanska yhdistelmä oli myös auttanut. Käsivarren turvotus on vähän laskenut, ja sen mukana myös kivut. Käden (kämmenselkä, peukalo ja etusormi) turvotus ja kipu toisaalta on vaan kasvanut..

Anyways. Torstaina 24.3 oli verikokeet, ja ilmeisesti minun verisuonet ovat ohentuneet tms. koska hoitaja yritti ottaa verikoetta kolmesta eri kohtaa ilman tulosta. Tämän jälkeen hän haki toisen hoitajan yrittämään, ja silloin onneksi saatiin otettua.. Mutta vaikka pieni juttu onkin, niin kyllä alkaa pikkuhiljaa turhauttamaan varsinkin kaikki “ylimääräiset” kivut.

Samana päivänä oli tietysti myös fysioterapiaa. Otin jälleen kerran Abstralia 2x joka taas auttoi jonkin verran. Edelleen löytyy kuivia imusuonia ja edelleen sattuu noi käynnit. Nyt sain vielä muistoksi pari mustelmaa oikean kylkiluun alle. Mutta saimme sentään mahan imusuonia avattua, joten nyt on taas vähän helpompi olla.

Nyt on vasempaan kylkeen kuitenkin ilmestynyt taas jotain häikkää.. Kyljen venytys sattuu, eikä kipu ole sitä tavallista imusuonikipua, vaan jotain pistävämpää ja kipeämpää.

On kyllä niin mummo-olo, kun koko ajan sattuu johonkin 😦 Toissapäivänä pelkäsin että Lyricat eivät riitä tiistaihin asti, joten otin niitä eilen aamulla ja illalla vain yhdet, ja käteen sattu ja särki koko päivän. Nyt tajusin aamulla tsekata Oma kannan, ja kyllä siellä onkin Lyricaa vielä noutamatta~ Jee.

JA eilen alkoi oikeassa silmässä tuntumaan siltä, että on varmaan joku silmäluomitulehdus tulossa. Varmaan siksi, että olen käyttänyt välillä piilareita, vaikka sitä ei hirveästi suositella.. Varmaankin juuri tämän takia 😀 Silmässä ei vielä näy mitään, mutta tuntuu kuin olisi roska silmässä ja sattuu kun katsoo ylös. En kehtaa mennä päivystykseen, koska näytän ihan terveeltä, mutta en tiedä kannattaako odottaa tiistaihin asti ja antaa tämän pahentua, jos tämä nyt on oikeasti joku tulehtus..

Huoh. En jaksa koko ajan ravata eri sairaaloissa. Todennäköisesti vain odotan tiistaihin asti, ellei silmä tästä nyt oikeasti pahene.

Tiistaina on siis minun kolmas sytostaattihoito! Whoop whoop. Ja kipulääkäri tulee sinne moikkaamaan mua ja päivittämään mun kipulääkereseptit. Ihanaa.

Tässä on oikeasti kaikki mitä on nyt tähän asti tapahtunut. Nothing special. Tämän toisen sytostaattihoidon oireet oli tismalleen samat kuin ensimmäisessä, ja kolmas seuraa aika varmasti tätä ihan samaa kaavaa. Eli kun kortisonin vaikutus lakkaa, niin olen kolme päivää väsynyt ja lihas- ja luukivuissa, ja sen jälkeen olenkin taas back to normal.

Rauhallista Pääsiäistä!

 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s