Toisen viikon oireet & Fyssari

Toinen viikko tuntui jo ihan normaalilta, jos ei kielen puutuneisuutta ja nenän kuivumista lasketa. Kortisonin aiheuttama ihottuma ja näpyt alkoivat katoamaan toisella viikolla, ja matalasolupäivä (pe 19.2., eli kun valkosolut ovat alhaisimmillaan ja tulehdusriski sen taki korkeimmillaan) tuntui ihan tavalliselta päivältä.

Eniten kipua minulle on aiheuttanut migreenit sekä vasemman käden ongelmat. Käden kipuja varten otan:

 • 4 x lyrica 75mg (maksimiannos)
 • 2x triptyl (maksimiannos)
 • 3x burana 600mg
 • 3x panadol 1g

Käsi on silti edelleen liian kipeä fysioterapeutin käsiteltäväksi. Ja koska otan jo päivässä niin suuren määrän kipulääkkeitä, en tiedä mitä pitäisi tehdä, kun migreen iskee. Ja migreenipäiviä saattaa tulla joskus jopa 3-4 viikossa.

Yritän saada lääkärini puhelimitse kiinni maanantaina ja kysyä ratkaisua ongelmaani. Tapaan hänet vasta torstaina, ja samana päivänä olisi jälleen fysioterapiakäynti, joten olisi mukava saada jotain uutta kipulääkettä ennen sitä.

Nyt on jo 28.2. kun tätä kirjoitan, ja toissapäivänä, perjantaina, tuli tasan kaksi viikkoa täyteen ensimmäisestä sytostaattihoidosta. Tämä tarkoitti sitä, että hiusten olisi pitänyt alkaa tippumaan. Nyt on sunnuntai ja hiukseni ovat vieäkin suht normaalisti kiinni päässäni. Olen kyllä huomannut tänään aamulla, että jos niitä vetää vähänkin liian kovaa, niin kyllä ne suht helposti lähtee irti. Mutta ei ne mitenkään itsestään vielä ainakaan putoile.

Näin myös viime yönä ainakin kolmea eri unta, jotka kaikki päättyivät siihen, että yhtäkkiä huomasin hiusteni lähtevän helposti irti kun “harjasin” niitä sormillani.

Nyt kun kirjoitin edellisen lauseen, testasin lähteekö ne nyt, jos kokeilen. Kyllähän niitä lähtee.. Mutta helpoten lähtee näköjään niskassa olevat hiukset. Ja kun käteen jääviä hiuksia katsoo, niin niissä ei näy juuriin jäävää pientä hiustuppia. Weird.

Varmaankin ensi viikolla hiukset lähtevät ihan kunnolla. En ole vielä hirveästi ajatellut asiaa, kun on niin paljon kaikkea muuta meneillään.

Fysioterapeuttini oli siis sitä mieltä, että kipulääkitystäni pitää ehdottomasti nostaa, jotta kättäni voidaan hoitaa kunnolla. Nytkin sitä toki paineltiin ja venyteltiin, mutta se sattui aivan h*lvetin paljon. Enemmän kuin edellisillä kerroilla yhteensä. Ja ranteeni on myös sentin turvonneempi kuin terve ranteeni, joten joudun hankkimaan kompressiohihan ja -hanskan. Näihin sain jo heti maanantaiksi varattua ajan. Maksusitoumus ei taida ihan ehtiä siihen mennessä, mutta nuo saa varmasti varaukseen siihen asti, kunnes haetaan ne maksusitoumuksen kera.

Nämä ovat silti vielä aika pikkujuttuja. Käteen sattuu vain jos vääntelen tai painelen sitä, ja migreenejä tulee vain silloin tällöin, joten en mä ihan jatkuvassa kivussa elä. Hiuksetkin pysyy päässä, jos osaan olla räpläämättä niitä koko ajan.

Ensi viikolla on toinen sytostaattihoitoni. Sitten on jo kolmasosa suoritettu. Jos laskin yhtään oikein, niin toukokuun 31. päivä pitäisi olla minun viimeinen sytostaattikertani, ja sen jälkeen pahin on ohi. Ja kesä alkaa. Aurinko paistaa ja kaikki on hyvin 😀 Jee.

Advertisements
This entry was posted in Fiiliksiä, Oireet and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Toisen viikon oireet & Fyssari

 1. Seija says:

  tosi hyv’ältä vaikuttaa tilanteesi, kun olet pirteänä, positiivisin mielin; ja vielä hiukset päässä 😉 .
  Kesä tuloillaan, aurinko paistaa, vaan sitten, kun sinulla alkaa sädehoitojakso, niin joudut kyllä valitettavasti varomaan aurinkoa. Ainakin se säteilytettävä alue on suojattava suoralta auringonvalolta, jopa parin vuoden ajan jälkeenkin päin.
  Minä en tietääkseni saanut muita vaurioita/sivuvaikutuksia kuin solisluitten ihon punoituksen ja kutinan, vaan valitettavasti monilta palaa iho oikeinkin pahasti rikki sädehoidon aikana.
  Vaan sinne sinulla on vielä pikkuisen matkaa, joten ota ilo irti nyt, kun jo melkein kolmasosa tiputuksista on suoritettu…
  Minä käytän migreeniin Pronaxen tabletteja. Tuosta lääkkeestä on olemassa myös suppo, joka aikoinaan tehosi tosi nopeasti ja on vatsalle “ystävällinen”. Minä olen voinut käyttää tavallisten särkylääkkeitten kanssa yhdessä tuota Pronaxenia. Sinä tietenkin kysyt lääkäriltäsi, mitä voit käyttää.
  Toivon sinulle mahdollisimman kivutonta kevättä…

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s