Tietokonetomografian tulokset

Torstai 11.2 oli jännittävä päivä, kun saisin tietää onko syöpä levinnyt kainalosta vielä jonnekin muualle kehoa. Minulla oli aika lääkärille 13:30, ja poikaystäväni oli jälleen mukanani. Autossa tunsin, että poikaystävää jännitti aika paljonkin tämä tapaaminen. Itse olin aika rentona, ja aika varma siitä, että kaikki on ihan hyvin.

Saavuimme ajoissa paikalle, ja tämä oli muuten ensimmäinen kerta, kun olimme yhdessä Syöpäklinikalla. Itsehän olin päässyt tutustumaan paikkaan jo edellisenä iltana, ja Syöpäklinikan kahvila tuli silloin myös testattua erään ihanan vertaistukisiskoni kanssa.

Ilmottauduimme ja menimme odottamaan odotustilaan, ja pian vanhempi mieslääkäri kutsui meidät sisälle. Istuuduimme alas, ja jo ihan ensimmäisenä lääkäri kertoi, että kuvien tulokset ovat puhtaat, joten ei tarvitse enää jännittää. Yay! Vaikka osin jo tiesinkin, että pakkohan niiden on olla puhtaat, niin tuntui tosi hyvältä kuulla se vielä lääkärin suusta.

Lääkäri selitti meille jatkohoidoista ja sytostaateista ja mahdollisista tulevista oireista ym. joista 90% oli kaikki jo minulle entuudestaan tuttua, koska olen jo ennen syöpäuutisten saatuani ottanut selvää kaikesta mahdollisesta syöpään ja sen hoitoon liittyvistä asioista.

Eli minun jatkohoitoni sisältäisi perus Doketakseli-CEF-hoidot.

“Hoidot toteutetaan polikliinisesti suonensisäisenä noin kahden tunnin kestoisena infuusiona kolmen viikon välein. Hoitoja annetaan yhteensä kuusi kertaa. Ensimmäiset kolme hoitoa sisältävät doketakseli-solunsalpaajaa ja viimeiset kolme hoitoa CEF-solunsalpaajayhdistelmää.”

Tämä oli kaikki ihan tuttua asiaa, mutta sitten sainkin tietää, että näiden lisäksi tulisin ottamaan myös suunkautta otettavaa solunsalpaajahoitoa Kapesitabiinia. Tätä tulisi ottaa koko Doketakseli-CEF-hoitojen ajan. Kapesitabiinia otetaan aamuin illoin kolme tablettia (2x 1500mg) kahden viikon ajan, ja sen jälkeen pidetään taukoviikko. Ja sen jälkeen alusta.

Lääkäriltä sain sellaisen käsityksen, että juurikin Kapesitabiini tulee aiheuttamaan minulle vaikka minkänäköisiä oireita, kuten pahoinvointia ja ripulia, ja hän kirjoittikin eri oireisiin eri reseptilääkkeitä valmiiksi.

Doketakselihoidot eivät kuulemma aiheuta pahoinvointia, mutta CEF sitten niidenkin edestä..

Lääkäri kertoi myös, että ensimmäinen sytostaattihoitoni onkin jo huomenna. Loistavaa! Ja kotiin sain mukaan paketillisen Kapesitabiinia, jotta saan nekin alkuun.

Ennen Doketakseli-hoitoja minun tulee aloittaa kortisoni-kuuri. Ne aloitetaan päivää ennen hoitoja, ja se kestäisi yhteensä 3 päivää. Kortisonin avulla vähennetään/livennetään mahdollisia allergisia reaktioita. Mitä olin itse näistä ottanut selvää, niin kortisoni kuulemma valvoittaa monia potilaita sen kolmen päivän ajan, ja kuurin loputtua tulee romahtaminen, jolloin ei jaksa tehdä yhtään mitään. Ja kortisonin loputtua kaikki oireet alkavat tulla pinnalle. Oireita ovat mm. närästys, univaikeudet, akne ja väsymys.

Doketakselin omat oireet tulevat myös esiin, ja näitä ovat mm. tulehdusherkkyys (johtuen veriarvojen muutoksista), lihas- ja luustokivut, limakalvojen kuivuminen, ihon punoitus, sormien ja varpaiden puutuminen/pistely/tunnottomuus, sekä hiustenlähtö noin kahden viikon kuluttua ensimmäisestä hoidosta.
Lääkärin tapaamisen jälkeen, hän ohjasi meidät syöpähoitajan ja hänen harjoittelijansa luokse kuulemaan vielä lisää eri oireista ja niiden hoitamisesta. Eteemme oli levitetty kasa erilaisia potilasohjeita ja infoa tuli enemmän kuin tarpeeksi.

Potilas-ohjeet

Tämä oli mielestäni yksi onnistuneimpia ja parhaimpia syöpään liittyviä lääkärikäyntejä tähän mennessä, koska..

1. En joutunut kokemaan yhtään kipua missään vaiheessa

2. Lääkäri kertoi hyviä uutisia, eli että syöpä ei ollut levinnyt mihinkään

3. Sytostaattihoidot pääsisin vihdoinkin aloittamaan jo huomenna!

Tuli niin paljon hyviä uutisia saman päivän aikana, että omg ❤ Ihanaa vaihtelua.

 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Tietokonetomografian tulokset

  1. Seija says:

    Onnittelen puhtaista kuvista ja reippaasta mielestä! Sinulla siis alkoi perjantaina sytostaattihoidot. Pian varmaan kuulemme, millaisia vaikutuksia niillä sinulle on; toivon, että pääset jelpolla. Ja kun otat tunnollisesti kaikki määrätyt lääkkeet, niin pahoinvointi ei ehkä iske sinulle ollenkaan. Vertaissiskoilta saat kullanarvoisia vinkkejä suun ja muiden limakalvojen hoitoon, sillä ne tuppaavat kärsimään ja kuivumaan kivuliaiksi sytokuurin vaikutuksesta. Voimia ja reipasta mieltä hoitoihin…

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s