Verikokeet ja sydänfilmi

Tänään kävin Malmin sairaalassa verikokeissa. Onneksi olin  (vaikka itse sanonkin) tosi älykäs ja varannut etukäteen netissä ajan verikokeiseen. Astuin täpötäynnä olevaan odotushuoneeseen kello 10:55, ja kello 10:58 minut kutsuttiin hoitajan huoneeseen.

Verikokeet ei enää tunnu missään. Neulan nippasu tuntuu niin äärimmäisen pieneltä verrattuna näytteidenottoihin paksuneulalla ja puudutuksiin ja dreenin poistoon. Ehkä kipukynnys kasvaa mitä vahvempaa kipua joutuu kokemaan?

EKG_sydänfilmiVerikokeiden jälkeen hoitaja sanoi, että otetaan minulta vielä sydänfilmi. Tästä en ollut (taaskaan) tietoinen, eikä minulla ollut mitään hajua mitä sydänfilmi on ja miten se otetaan, joten rupesin heti pelkäämään pahinta. Ajattelin, että nyt otetaan kuitenkin paksuneulalla näytettä sydämestä jotain filmaamista varten.. Onneksi näin ei kuitenkaan ollut. Hoitaja pyysi riisumaan yläosan paljaaksi ja nostamaan farkunlahkeita sen verran, että nilkat on näkyvillä. Tämän jälkeen kävin makaamaan tutkimuspöydälle, ja hoitaja liimasi minuun tarroilla piuhoja. Makailin pöydällä ehkä 5 minuuttia, ja sitten oltiinkin jo valmiita. EKG laite tulosti sydänfilmit joista näkyi, että sydämeni toimii normaalisti ja kaikki on hyvin. Jee!

KKelo-coteävin tämän jälkeen apteekissa, josta ostin mm. Kelo-cote silikonigeeliä arpiini. Sen tarkoitus on “pehmentää ja madaltaa koholla olevia arpia ja vähentää niiden punaisuutta.” Tämä 6g geelituubi maksoi 25€, joten toivottavasti aine toimii. Otan tänään “ennen” kuvat arvistani, ja otan uudet taas parin viikon päästä vertailtavaksi. Tuoteselostuksessa neuvotaan käyttämään geeliä 60-90 päivän ajan. Odotan suurta arpien muodonmuudosta kahden kuukauden kuluttua 🙂

Huomenna sanon hyvästi pitkille hiuksilleni ja käyn keskustan Kinnusen liikkeessä kokeilemassa peruukkeja. Tuntuu todella oudolta luopua hiuksistani. Minulla on aina ollut pitkät hiukset, mutta ehkä vaihtelu virkistää! Ja kolmen viikon päästä ei taida olla hiuksia ollenkaan, joten jos ei lyhyet hiukset sovikaan minulle, niin se ei ole kuin ihan väliaikainen ongelma.

Peace out!

Advertisements
This entry was posted in Alkututkimukset, Fiiliksiä, leikkaus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Verikokeet ja sydänfilmi

  1. Seija says:

    Ai kun kivasti olet “kehittynyt” tän matkan aikana. Siis matkan, jolle kukaan ei halunnut, eikä kyllä koskaan voisi halutakkaan. Ja kyllähän se kipukynnys näemmä nousee, Sinulla on nyt enimmät pistot jo liki ohi, joten kyllä se siitä…

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s