Fysioterapia & Jälkitarkastus

Eilen kävin ensimmäistä kertaa fysioterapeutilla. Fysioterapeuttini oli oikein mukava nuori nainen, joka tarkisti käteni kunnon ja tuli siihen tulokseen, että käsi ei ole parantunut ihan niin hyvin kuin olisi pitänyt.. Tämä oli kyllä osaksi minun syytäni. Olin maanantaina Kipulääkkeet IIpäättänyt vähentää kipulääkkeitteni annosta, koska dreenin poiston jälkeen käden kivut vähän hellittivät. Ja ajattelin, että vältyn maksavaurioilta, jos otankin jatkossa vain kaksi kertaa päivässä yhden para-tabsin 1g ja buranan 400mg. Fysioterapeutti sanoi,
että pitää ottaa Lyrica säännölliseen käyttöön ja ottaa para-tabsia ja buranaa sen verran kun oli alunperinkin määrätty, eli kuuden tunnin välein para-tabs 1g ja burana 600mg.

Käsi oli liian kipeä hierottavaksi, joten fysioterapeutti hieroi vain olkapään ja opetti uusia kuntoutusliikkeitä ja rentoutumisharjoituksia, joita pitäisi tehdä nyt hyvin usein tämän viikon ajan. Liikkeet on varmasti helpompi tehdä, kun kivut ovat mahdollisimman vähäiset.

Fysioterapeutin jälkeen tapasin lääkärini, joka kertoi patologin tulokset ja tarkisti arpeni kunnon. Syöpäni on agressiivista tyyppiä, mutta etäpesäkkeitä löytyi vain kahdesta kainalon imusolmukkeesta. Sain tulokseksi siis 2/23, eli mitä vähemmän noita etäpesäkkeitä on, sitä paremmat mahdollisuudet selviytyä. Eli mun tilanne on oikein hyvä ainakin tällä hetkellä. Lääkäri tarkisti myös käteni liikkuvuuden, ja oli myös sitä mieltä että ehdottomasti kipulääkkeitä tulee ottaa enemmän, että käden kuntoa pystytään parantamaan.

KipulääkkeetEli nyt on intensiivisesti kuntoutettava kättäni, kun näitä lääkkeitä saa vielä ottaa. Lyricaa otin eilen yhden, ja kipu pysyi aika lailla samana kuin ennen lyrican ottamista, joten tänä aamuna otin tupla-annoksen. Otin varmuuden vuoksi vielä yhden Somacin, ettei vatsa järkyty liikaa tupla-Lyricasta. Nyt kivut ovat huomattavasti pienemmät ja kuntoutus helpompaa~

Maanantaina menen verikokeisiin, tiistaina kampaajalle ja sen jälkeen sovittelemaan peruukkeja. Keskiviikkona on kokovartalokuvaus (tietokonetomografia), toinen fysioterapeuttikäynti, sekä myöhemmin Syöpäklinikalle vertaistuki-iltaan 🙂

Torstaina tapaan Syöpäklinikalla lääkärin, joka varmaankin haluaa valmistaa minut tulevia sytostaattihoitoja varten, jotka ovatkin sitten jo heti seuraavana päivänä perjantaina.

Olen niin iloinen ja innoissani, että sytostaattihoidot alkavat jo ihan kohta viikon päästä. Sen jälkeen alkaa vihdoinkin count down siihen viimeiseen sytostaattihoitoon, jonka jälkeen hiukset alkavat taas kasvaa takaisin ja elämä pikku hiljaa normalisoituu.

Erittäin jännittävä viikko tulossa. Toivotaan, että kokovartalokuvauksista ei löydy enempää etäpesäkkeitä, ja että ensimmäinen sytostaattihoito menee hyvin.

Hyvää Runebergin päivää!

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s