Dreenin poisto & Influenssarokotus

Jännitin dreeninpoistopäivää ihan kunnolla, koska pelkäsin niin paljon, että se tulisi sattumaan. Pakkohan sen olisi sattua, kun sattui jo silloin kun ei edes koskenut tuohon dreenin letkuun.

Onneksi olin väärässä. Maanantaina 25.1 olin jälleen rintarauhaskirurgian osastolla jonottamassa dreenin poistoon. Kun tuli vuoroni ja hoitaja johdatti minut huoneeseensa, kysyin tulisiko tämä sattumaan, ja rupesin melkein itkemään jo valmiiksi 😀 Hoitaja oli ihan älyttömän mukava ja sanoi ettei sen pitäisi sattua, ja että pidetään heti taukoja jos niin haluan. Hän neuvoi vetämään syvään henkeä, ja samalla kun hän veti letkua pois, piti minun puhaltaa ilmaa ulos. Letkun poisto ei varsinaisesti sattunut, mutta tuntui kyllä äärimmäisen epämukavalta.. Pystyin tuntemaan missä letku meni, ja kyllä sitä aika paljon olikin.. Koitin sinnitellä parhaani mukaan, koska halusin tuon dreenin vain nopeasti pois.

Kun letku oli poistettu, olo oli heti paljon  kevyeempi ja “vapaampi”, ja myös osa käsi-, rinta-, kylkisäryistä ja kivuista katosivat samantien.

Tämän jälkeen hoitaja sanoi poistavansa myös laastarit leikkausarpeni päältä. Pidemmän laastarin poisto ei onneksi sattunut, koska siinä ei ollut mitään tuntoa, mutta osapoistorinnassani olevan laastarin poisto kirpaisikin sitten ihan kunnolla. Oli kiva kuitenkin nähdä vihdoinkin kunnolla miltä leikkausarpeni oikeasti näyttää. Pitää sanoa, että olen kyllä erittäin tyytyväinen lääkärini ompelutaitoihin. Rintani näyttää siltä kuin siinä ei ikinä olisi ollutkaan mitään rintaan. Niinkuin joku olisi vain viiltänyt rinnan auki ja sen jälkeen liimannut viillon takaisin yhteen. Erittäin hyvää työtä!

Kerroin hoitajalle samalla kädestäni, ja hän pyysi hetken tutkailtuaan lääkärini paikalle. Kaikki oudot oireet kädessäni olivat ihan normaalia, ja jumppaa tulee jatkaa niin usein ja hyvin kuin mahdollista. Lääkäri kirjoitti minulle lisäksi vielä toista kipulääkettä, Lyricaa, jos kovat kivut vielä jatkuu. Kysyin myös tietenkin influenssarokotteen ottamisesta, nyt kun uutisten mukaan influenssa oli riehunut jopa Syöpäklinikallakin. Lääkäri suositteli sen ottamista, ja sanoi, että juuri nyt olisi ihanteellisin aika sen hankkimiselle muutenkin.

Kaikki oli tosi hyvin ja olin aivan varma, että nyt kivut ovat helpottaneet ja nyt voidaan vaan lähteä kotiin jumppaamaan. Mutta ehei. Jo autossa kotimatkalla käteen ja tuohon “dreenireikään” alkoi särkemään. Kun päästiin kotiin asti särky oli vain yltynyt. Poikaystäväni oli pakko lähteä kouluun, joten äitini tuli onneksi avuksi. Hän haki apteekista minulle Lyricaa, ja sillä saatiin onneksi kivut loppumaan.

Seuraavana päivänä kävin Malmin Terveysasemalla ottamassa siskoni kanssa influenssarokotteet. Rokotushan alkaa vaikuttamaan vasta kahden viikon päästä sen ottamisesta, joten nyt oli tosiaan täydellinen aika sen hankkimiselle.

Leikkausarpi 2vkoTänään on kulunut melkein tasan kaksi viikkoa leikkauksesta, ja mun arvet ovat parantuneet todella hyvin. Enää ei tarvitse ottaa säännöllisesti kuuden tunnin välein kipulääkkeitäkään, vaan otan niitä tarpeen tullen, tai tuntia ennen käden “kuntoutusjumppaa”.

Käsi ei vieläkään nouse kovin korkealle, ja on se jatkuvasti kipeä, mutta kipu ei onneksi ole ihan sietämätöntä. Ylihuomenna tapaan vihdoin fysioterapeutin sekä lääkärini jälkitarkastuksessa ja saan vihdoinkin tietää milloin sytostaattihoidot aloitetaan.

Sen jälkeen voi alkaa miettimään tarkemmin kampaajallakäynnin ajankohtaa sekä milloin olisi hyvä päivä peruukkien sovittamiselle. Aika menee ihanan nopeasti, kun on koko ajan jotain mitä odottaa 🙂

Advertisements
This entry was posted in leikkaus and tagged , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Dreenin poisto & Influenssarokotus

  1. Seija says:

    onnittelen, arpesi on todella siisti, vaikka leikkauksesta on vasta kaksi viikkoa. Ei ole parsittu eikä kursittu, vaan kirurgi on todella tehnyt hienoa työtä. Fysioterapeutti tarkistaa jumppasi ja neuvoo sinua, miten ne venytysliikkeet oikeasti tehdäan, joten pian pääset kunnolla nostelemaan käsiäsi 😉 …

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s