Poliklinikkakäynti

Maanantaina 11.1 oli vihdoinkin rintarauhaskirurgian poliklinikka, jossa pääsin tapaamaan taas eri hoitajia ja lääkäreitä. Oli aikamoinen ruuhka aamulla, mutta ehdittiin juuri viittä minuuttia ennen sovittua aikaa perille!

Odotusaulassa oli paljon vanhempia naisia ja pariskuntia, ja pian meidän jälkeemme aulaan saapui nuoren näköinen hymyilevä kalju nainen. Vaikka on helppo arvata, että hän todennäköisesti käy syöpähoitoja läpi, hän näytti terveeltä, reippaalta ja iloiselta ihmiseltä. Hänet nähtyään tiesin taas vielä suuremmalla varmuudella selviytyväni tästä kaikesta.

Anyway! Ihan ensimmäiseksi tapasin kirurgin, joka kertoi minulle oikeasta rinnasta otettujen kudosnäytteiden tulokset: hyvälaatuinen kasvain! Tämä tarkoittaa, että oikealle rinnalle riittää pelkkä osapoisto. Tosin hän sanoi myös, että ihan täysin lopulliset tulokset näytteestä hän saa vasta seuraavana päivänä, mutta että nyt näyttää siltä, että on hyvälaatuinen kasvain kyseessä.  Jos ei olekaan, niin hän soittaa siitä huomenna.

Minulle varattiin seuraavalle päivälle myös aika röntgen-osastolle, jossa minulle asetetaan radioaktiivinen jyvä oikeaan rintaan, jotta pienempi kasvain on leikkauksessa helpompi paikantaa.

Sain myös tietää, että vasemmassa rinnassani ei ole hormonipositiivinen syöpä. Elikkä en joudu kokemaan ennenaikaisia vaihdevuosia hormonilääkkeiden takia, vaan pääsenkin vähän helpommalla. Ja jos ymmärsin oikein, niin myös luonnollinen raskaus on tulevaisuudessa mahdollista, jos sellainen joskus tulee ajankohtaiseksi.

Sovittiin, että leikkauksessa minulta tyhjennetään vasen kainalo imusolmukkeista ja poistetaan rinta kokonaan, ja oikealle rinnalle tehdään vain osapoisto. Kotiin pääsen kuulemma jo heti seuraavana päivänä. Sounds good!

Leikkauksen jälkeen odotetaan pari viikkoa, kunnes pääsen jälkitarkastukseen, jossa minulle myös kerrotaan, jos leikatusta kasvaimesta on selvinnyt jotain uutta infoa, tai jos etäpesäkkeäitä on löytynyt enemmän tms.

Tämän jälkeen tapasimme oikein mukavan rintasyöpähoitajan, jolta sain kasapäin lehtisiä ja selviytymisoppaita mukaan. Sain myös numeron mihin soittaa, jos tulee myöhemmin vielä jotain kysyttävää. Hoitaja otti esille rintaproteesin ja kertoi sen hyödyistä jakuinka minäkin tulen saamaan sellaisen jälkitarkistuksen yhteydessä. Tuli todella hölmö olo, koska rintaproteesin tulisi olla aivan todella pieni, joten onko sillä sitten loppujen lopuksi edes väliä käytänkö sellaista vai en? Tottakai kaikkea pitää kokeilla, joten asia selvinnee sitten myöhemmin.

rintasyöpä_selviytymisopas

amoena

Rintasyöpähoitaja pisti lähetteen hedelmällisyysneuvojalle, josta samana päivänä soitettiin ja sain heti ajan perjantaille. Siellä varmaankin kerrotaan hormoonittomista ehkäisyvaihtoehdoista ym.

Hän lähetti minut lopuksi labraan verikokeisiin, ja sen jälkeen saikin lähteä taas kotiin.

Tämä oli ihan paras rintasyöpään liittyvä käynti mitä mulla on ollut. Ainoan kerran kun pistettiin neulalla oli verikoetta varten, ja se kipu ei ole mitään verrattuna puudutuksiin ja näytteidenottoihin.

All is good!

 

 

 

Advertisements
This entry was posted in Alkututkimukset and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s