Magneettikuvaus

30.12.2015 oli magneettikuvauspäivä Meilahdessa. Oltiin aika täsmällisesti paikalla vanhempieni kanssa. Ehdin odottaa odotusaulassa ehkä 20 sekuntia, kun minut jo kutsuttiin kuvauksiin.

Mukava nuori naishoitaja vei minut pieneen pukuhuoneeseen ja käski laittaa pinkit sairaalahousut ja -paidan päälle. Hetken päästä hän tuli takaisin laittamaan vielä kanyylin kyynärtaipeeseen varjoainetta varten, ja sitten siirryttiin seuraavaan huoneeseen magneettikuvausta varten.

Hoitaja käski avata paitani napit, ja kysyi minkä radiokanavan haluan soimaan taustalle kuvauksen ajaksi. Mulla sattui olemaan aika paha migreenipäivä juuri silloin menossa, joten jouduin kieltäytymään musiikista kokonaan. Sain korvatulpat ja vähän-liian-isot korvakuulokkeet suojaamaan melulta. Minun piti käydä makaamaan hierontapöydännäköiselle alustalle, joka liukui sen jälkeen magneettikuvauslaitteen sisälle.

Laitteen sisällä minun piti pysyä liikkumatta 20 minuuttia. Kun puolet ajasta oli mennyt, tämä hoitaja ilmoitti minulle kuulokkeiden kautta, että nyt voi tuntua kädessä viileältä, kun kanyyliin laitetaan varjoainetta, ja että 10 minuuttia vielä jäljellä. Olin niin väsynyt ja migreenikivuissa, etten tainnut edes tuntea mitään, kun varjoainetta laitettiin. Ja laitteen pitämä meteli ei myöskään ollut kovin mielekästä migreenipotilaalle. Tuntui kuin olisi ollut erittäin kovaäänisen tulostimen/scannerin sisällä 20 minuuttia.

Kun kuvaus oli ohi, kanyyli otettiin pois ja pääsin takaisin pukeutumaan ja kahville vanhempien kanssa~

Jo heti seuraavana päivänä sain puhelun, että minut halutaan taas ultraäänitutkimuksiin. He todennäköisesti haluavat ottaa taas uudet näytteet rinnasta ja/tai kainalosta.. Elikkä tiistaina 5.1 Kirurgiseen Sairaalaan lisätutkimuksiin. Mä niiiin toivon, että se ei sattuis yhtä paljon kuin viimeksi.

Fingers crossed!

fingers crossed

Ja hei hyvää Uutta Vuotta 2016! (:

 

Advertisements
This entry was posted in Alkututkimukset and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s